Ta död på grillmyterna: Hur kan herQs förändra grillningen?

Mar 22, 2024

Grillvärlden består av en rad gamla myter som gått i arv i generationer. Men vad stämmer egentligen och vad har vi lärt oss under åren? Vi tänkte ta död på några av myterna kring grillning och visa hur HerQs termometrar kan förändra sättet vi grillar på och ge perfekt resultat varje gång.

Myt nr 1: Att bränna kött stänger in saften
En vanligt förekommande sägen är att bränt kött stänger in saften och ger en saftigare insida. Experter på ämnet kan dock bevisa motsatsen, köttet kan bli betydligt torrare av att bränna köttets yta. Sanningen är att när vi bryner köttet tillför vi smak, genom Maillard-reaktionen, men det "förseglar" inte köttfiber. Det är här HerQs kommer in i bilden, genom att ge exakta temperaturavläsningar ser HerQs till att du tillagar ditt kött till perfektion - utan att översteka eller torka ut det.

Myt nr 2: Du kan känna på köttet när det är klart
Många grillmästare säger sig kunna känna när köttet har perfekt temperatur bara genom att trycka på det. Visst kommer mycket med erfarenhet, men denna teknik är såklart inte helt säker. Eftersom köttets fasthet från början kan variera på grund av fetthalt och storlek. Här kan en HerQs-termometer göra att du slipper gissa och få den exakta innertemperaturen för en perfekt köttbit, varje gång.

Myt nr 3: Vänd bara köttet en gång
Myten om att du förstör köttet genom att vända det ofta stämmer inte, istället kan flera vändningar resultera i ett jämnare grillning och ge en bättre grillyta. HerQs termometrar tål hög värme och är utformade för att stanna kvar i köttet under hela grillningen, så att du kan vända ditt kött hur du vill och ändå ha full koll på temperaturen.

Myt nr 4: Allt kött bör vila efter tillagning
Genom att låta köttet vila efter tillagning så fördelas köttsaften och värmen jämnare över köttbiten och ger helt enkelt ett bättre resultat. Men detta gäller inte alla typer av kött. Små och tunna köttbitar svalnar snabbare och ger en sämre smakupplevelse. Med HerQs termometrar kan du övervaka det vilande köttet och servera det med den perfekta temperaturen. 

Myt nr 5: Kolgrill är överlägsen en gasolgrill
Många självutnämnda grillproffs förespråkar kolgrill och att träkol ger en smak som en  gasolgrillar inte kan matcha. Kol kan ge en rökigare smak, men skillnaden blir oftast minimal. Vi kan använda oss av träflis och andra smakmetoder för att uppnå exakt samma slutresultat på en gasolgrill. HerQs termometrar utesluter inga typer av grillar och garanterar perfekt resultat oavsett bränslekälla. 

HerQs förändrar allt
HerQs termometrar är inte bara ett verktyg vid grillen utan kan bli ditt hemliga vapen för att bekämpa dessa grillmyter. Med Bluetooth-anslutning, flera sondingångar och temperaturavläsning i realtid ger HerQs precision i tillagningen som är svår att slå. Sluta gissa och få perfekt tillagat kött varje gång.

Även om grillmyterna sitter djupt så kan precision och vetenskap överbevisa dessa. HerQs termometrar ligger i framkant av utvecklingen och ser till att din grillning blir smartare och bättre än någonsin.

[DELA]

Om herQs

Välkommen till HerQs, din ultimata partner inom kulinarisk precision och innovation. Vi är specialiserade på att skapa toppmoderna trådlösa köttermometrar som är utformade för att förhöja din matlagningsupplevelse. Oavsett om du är en erfaren grillmästare eller har börjat din matlagningsresa, säkerställer våra produkter att dina rätter når perfektion varje gång. Vårt sortiment, inklusive den revolutionerande HerQs Pin Probe och EasyBBQ Smart Thermometer, är utformat för enkelhet och noggrannhet. Följ med oss och utforska världen av precisionsmatlagning och gör varje måltid till ett mästerverk med HerQs.